{{incart.total_quantity}} Termék

Biztonsági tanácsok és hasznos tippek

Ha vágni kell….

Ha az általad vásárolt textilkábel túl hosszú, akkor kis ügyességgel viszonylag egyszerűen méretre tudjátok vágni azokat otthon is.

 1. Először mérd le mekkora kábelre van szükséged és vágj annál kb. 2-3 centiméterrel hosszabbat.
 2. A külső textilborítást húzd hátra 2-3 centivel az elektromos kábelen.
 3. Óvatosan fejtsd le a kábel (fehér) külső műanyag szigetelését. Ehhez legjobb blankolófogót használni, de ha nincs ilyened akkor késsel is le tudod fejteni a szigetelést. Vigyázz, hogy a vezetékek belső szigetelését ne sértsd meg.  Soha ne dolgozz sérült szigetelésű kábellel!
 4. Ha lefejtetted a külső szigetelést akkor húzd vissza a külső textilréteget és rögzítsd, hogy ne tudjon elmozdulni. Erre több lehetőséged is van, használhatsz pillanatragasztót vagy egy gyertya lángjánál óvatosan meglágyíthatod a textilt amit egy gyors és enyhe csavaró mozdulattal rögzíthetsz a kábelen. VIGYÁZZ MERT A MEGOLVADÓ POLIESZTER KÖNNYEN ÉGÉSI SÉRÜLÉST OKOZHAT! Mi leginkább az általunk is használt hőre összehúzódó, úgynevezett zsugorcsövet ajánljuk erre a célra, amit hőlégfúvó vagy öngyújtó segítségével zsugoríthatunk a kábelre.

Ne feledd, hogy a dizájn nem lehet fontosabb a biztonságnál, az elektromos áram pedig életveszélyes!

Épp ezért:

 • Mi csak hivatalos forgalmazótól származó kettős szigetelésű kábeleket használunk a textilkábelek gyártása során.
 • Az általunk felhasznált alkatrészek (foglalatok, villásdugók, elosztók, stb.) mindegyike kiskereskedelmi forgalomban kapható szabvány termék.
 • A felhasználási területnek megfelelően válassz elektromos kábeleinkből 2 vagy 3 erest.
 • Ha egy kábel vagy más elektromos alkatrész (foglalat, villásdugó, elosztó, stb.) megsérül, ne használd tovább, hanem azonnal áramtalanítsd és cseréld ki!
 • Minden szerelési munka előtt ellenőrizd (pl. fázisceruzával), hogy áramtalanítva van-e az adott készülék vagy szakasz!
 • Amikor a csatlakozóból kihúzod a kábelt, kérjük, fogd meg a dugót, és ne a vezetéket rántsd meg. Ne nyúlj vizes kézzel a kábel dugójához, a konnektorhoz, a vezetékhez, a kapcsolóhoz vagy elektromos eszközökhöz!
 • Konnektor, kapcsoló vagy foglalat szerelésénél feltétlenül kapcsoljuk le a hozzárendelt biztosítékot, azaz kismegszakítót!
 • Csak olyan villanyszerelést kezdj el, amit szakszerűen, szabálytalanság nélkül, az előírásoknak megfelelően el tudsz végezni! Amennyiben nem értesz az elektromos szereléséhez, kérd szakember segítségét!
it.